totaalrenovatie studentenwoning te LEUVEN

[X] Keer terug naar andere projecten

totaalrenovatie studentenwoning te LEUVEN

Verbouwing en opwaardering van studentenwoning met 11 kamers.

CONTEXT

Het gebouw wordt grondig verbouwd om alle kamers in overeenstemming te brengen met actuele kwaliteits-, brandveiligheids- en comforteisen; tevens zijn ingrepen voorzien om het gebouw op energetisch vlak te verbeteren.

ARCHITECTUUR

Het aantal kamers wordt niet gewijzigd.
Om dit mogelijk te maken wordt het gebouwd volume uitgebreid. Gelijkvloerse bijgebouwtjes worden afgebroken, het 2-laags bijgebouw wordt gerenoveerd en langs de buitenzijde geïsoleerd.
De overkapping vd koer wordt vervangen door een nieuw gelijkvloers volume met plat dak, dat even diep wordt als het gerenoveerde bijgebouw waar het aan grenst.
Het bestaand hoofdvolume met zadeldak wordt uitgebreid, zowel in de diepte als in de hoogte, tot 4 bouwlagen.

11 studentenkamers met gemeenschappelijke voorzieningen. Gemeenschappelijke voorzieningen situeren zich vnlk op het gelijkvloers: een eetruimte-keuken, een toilet en een ruime fietsenstalling die occasioneel kan benut worden als gemeenschapsruimte. Om de fietsenstalling gemakkelijk bereikbaar te maken wordt de inkomzone verruimd.
7 van de 11 kamers zijn uitgerust met private wasgelegenheid, met lavabo en inloopdouche op de kamer; 2 kamers beschikken bovendien over een eigen toilet.
Vast meubilair is voorzien in alle kamers.

CIJFERS

Uitvoering: 2018

3D model bovenaanzicht3D model snededakuitbouwinkomhal 1inkomhal 2inkomhal 3gemeenschappelijke keuken en eetruimtestudentenkamer 1studentenkamer 2studentenkamer 3trap bovenachtergevel (wit)