totaalrenovatie rijwoning te LEUVEN

[X] Keer terug naar woningen

totaalrenovatie rijwoning te LEUVEN

Verbouwing van een rijwoning op de vesten.

CONTEXT

Het pand ligt aan de zijde van de stad en heeft een breedte aan de straat van net geen 6 m. De bouwdiepte bedraagt ongeveer 17 meter.
De tuinzijde is noord georiënteerd.

ARCHITECTUUR

De voorgevel werd gerestaureerd, de raamopeningen voorzien van nieuw houten schrijnwerk met thermisch en akoestisch isolerend glas. Het hellend dak is verhoogd om op zolder een extra woonruimte te kunnen onderbrengen met royaal uitzicht over de stad.
Alle bijgebouwen zijn afgebroken en vervangen door een nieuw volume met platte daken, met op het gelijkvloers een uitbreiding vd bestaande living en een open keuken, op de eerste verdieping een badkamer annex terras.
Het restant vd bestaande achtergevel werd geïsoleerd en afgewerkt met koper.
De kelderruimtes zijn toegankelijk via een liftplatform, even breed als de gang; het platform vormt tevens de doorgang tussen inkomhal en keuken.

CIJFERS

vloeroppervlakte ca 215 m²
uitvoering: 2009

AchtergevelBalkon vooraanBestaande achtergevelDetail achtergevelDetail voorgevelGroendakInterieur 1Interieur 2Interieur 3Interieur 4Interieur 5Interieur 6LiftplatformStadszichtStudie maquetteVoorgevel