totaalrenovatie halfopen woning te WILSELE

[X] Keer terug naar woningen

totaalrenovatie halfopen woning te WILSELE

Verbouwing van een vergaderzaal tot een voor ouderen aangepaste woning.

CONTEXT

Het perceel ligt in een groene omgeving, aan een verkeersluwe straat.
De bestaande zaal is aangebouwd tegen de garage van de buurwoning en heeft 1 bouwlaag met een plat dak en een bouwdiepte van ca 15 meter. De achtergevel is zuid georiënteerd.

ARCHITECTUUR

Een lage energiewoning werd vooropgesteld. Het bestaande gebouw, lek, donker en niet geïsoleerd, werd daarom grotendeels afgebroken tot op de vloer. Geveldelen die toch behouden werden zijn langs buiten geïsoleerd en voorzien van nieuw gevelmetselwerk.

De woning is ontworpen als een rolstoeltoegankelijke woning, met bijzondere aandacht voor zonlichttoetreding, ruimtegevoel en uitzicht op buiten.
De living vormt de centrale ruimte. Het karakter van deze ruimte wordt sterk bepaald door het hoge plafond met massiefhouten ribben.
Een lichtstraat in het dak, op de grens tussen laag en hoog volume, zorgt voor een beheerste en overvloedige lichtinval.

De platte daken zijn ten dele voorzien van een groendak met extensieve begroeiing.

CIJFERS

vloeroppervlakte ca 140 m²
uitvoering: 2009-2010

ZijgevelAchtergevelDetail inkomInterieur 1Interieur 2Interieur 3Interieur 4Interieur 5Interieur 6Studie maquetteVoorgevelVoorgevel 2