totaalrenovatie en uitbreiding van vrijstaande woning te HEVERLEE

[X] Keer terug naar woningen

totaalrenovatie en uitbreiding van vrijstaande woning te HEVERLEE

Uitbreiding van een ééngezinswoning.

CONTEXT

Het perceel ligt in een groene omgeving; perceelsbreedte aan de straat ongeveer 27 m;
Het terrein helt af naar achteren. De percelen rondom, zijn bebouwd met vrijstaande huizen van een gelijkaardig type.
De woning heeft 2 bouwlagen, waarvan de bovenste onder een rieten dak; er is een kelder met garage. De voorgevel is zuidoost georiënteerd.

ARCHITECTUUR

De wensen van de eigenaars:
- gelijkvloerse uitbreiding voor extra leefruimte + afzonderlijk toegankelijk bureau
- vervanging van het rietdak door een andere dakbedekking
- behoud van- en respect voor de eigenheid van het bestaande gebouw
- 3 slaapkamers + badkamer + dressing
- aanpassing van het gebouw conform huidige normen (techniek/RW-recup./isolatie)
- mogelijkheid tot zelfwerk

Om oververhitting tegen te gaan wordt de zuidgevel (ZW) voorzien van een ca 150 cm brede aluminium luifel, in het verlengde van het dak van de aanbouw.

De nieuwe gevels werden uitgewerkt in verdiepingshoog beglaasd schrijnwerk gecombineerd met baksteen die, net zoals de bestaande gevels wordt afgewerkt met een kaleiverf.

Naast het bouwvolume wordt een bestaand terras heraangelegd en vergroot.

CIJFERS

vloeroppervlakte: 237 m²
uitvoering: 2008

vervanging rietdak door leien3D modelachteruitbouw in uitvoering foto 1achteruitbouw in uitvoering foto 2hoek achtergeveluitbouw achteraan vóór levering passerellezijgevel links