totaalrenovatie en inrichting van kantoor te LEUVEN

[X] Keer terug naar andere projecten

totaalrenovatie en inrichting van kantoor te LEUVEN

Verbouwing van een herenhuis tot kantoor en gezinswoning.

CONTEXT

Pand in het stadscentrum, rijkelijk gedecoreerd herenhuis van na de oorlog. In de buurt is de bestemming vaak gewijzigd naar winkel- en kantoorfunctie. Het perceel heeft een vrij grote en groene tuin en is op het zuiden gericht.

De werken hadden tot doel de bestaande werkomgeving comfortabeler te maken, aangepast aan hedendaagse arbeidsnormen, en extra kantoorinfrastructuur te voorzien. Tevens zijn in de privéwoning op de 1e verdieping herinrichtingswerken uitgevoerd en is de verbinding van de woning met de tuin verbeterd.

ARCHITECTUUR

Op het gelijkvloers is een extra volume gebouwd rond een buitenpatio als lucht- en lichtbron. De uitbreiding is voorzien van een begroeid dak. Op de 1e verdieping is het platte dak ingericht als terras bij de woning. De tuin is vanaf het terras toegankelijk gemaakt, borstweringen zijn uit staal en bedoeld om begroeid te worden.

CIJFERS

Uitvoering: 2004

MaquetteAchteraanzicht voorNieuwe achteraanzichtDetail 1Detail 2Detail 3Detail 4Detail 5Snede