totaalrenovatie en inrichting van kantoor in BRUSSEL CENTRUM

[X] Keer terug naar andere projecten

totaalrenovatie en inrichting van kantoor in BRUSSEL CENTRUM

Verbouwing van een herenhuis tot dienstenkantoor

CONTEXT

Het pand in hartje Brussel met 5 vloerlagen, ooit een herenhuis, was vóór deze verbouwing reeds in gebruik als kantoorruimte zonder echter daartoe specifiek te zijn ingericht.

Het bedrijf verleent juridische diensten aan bedrijven en doet aan lobbying inzake Europese voedsel-reglementering. Personeel is regelmatig uithuizig, anderzijds worden regelmatig vergaderingen voorzien in het pand, met klanten.

ARCHITECTUUR

Erg flexibel kantoorconcept, d.w.z. op elke verdieping is een vergaderruimte voorzien die tevens als werkplek kan dienen. De medewerkers vergaderen vaak in kleine groepen van 4 à 6 personen en de meeste medewerkers hebben dus geen eigen werkplek.

Boven is een extra verdieping bijgebouwd.

De bestaande achtergevel is vervangen door een glasgevel waarop een decoratieve folie is aangebracht. Deze folie maakt de achtergevel ondoorzichtig (kijkt uit op privé-tuinen) maar is toch voldoende lichtdoorlatend. Een strook glas in de vloer laat een doorkijk toe over de volledige hoogte vh gebouw.

CIJFERS

Vloeroppervlakte ca 200 m² kantoor
Uitvoering: 1999

De kantoren zijn gedurende de werken zolang mogelijk in gebruik gebleven. De volledige sluiting van de kantoren heeft zich beperkt tot 2 maanden.

AchtergevelGlasvloerBureau 1Bureau 2Snede