totaalrenovatie duplexwoningen te LEUVEN

[X] Keer terug naar woningen

totaalrenovatie duplexwoningen te LEUVEN

Vernieuwbouw van een rijwoning tot 2 duplexappartementen

CONTEXT

Het bestaand huis was in zeer slechte staat door jarenlange leegstand.

ARCHITECTUUR

Alle bijgebouwen zijn afgebroken, in het hoofdgebouw zijn de houten vloeren vervangen door betonnen, zo dat een vierde bouwlaag kon gerealiseerd worden zonder de bouwhoogte veel te moeten optrekken.
Daglicht wordt tot diep in de leefruimte gebracht via een groot raam boven de nieuwe trap in het onderste appartement. De achtergevel is er volledig beglaasd, om de betrokkenheid op de tuin te verbeteren.
Het groene patina van het koper en het eikenhout moeten voor een discrete en natuurlijke inpassing zorgen in de rij.

CIJFERS

Uitvoering: 2002

Detail 1Voorgevel voorVoorgevel naAchtergevel voorAchtergevel naDetail 2Detail 3Detail 4Detail 5