nieuwe kantoorinrichting te LEUVEN

[X] Keer terug naar andere projecten

nieuwe kantoorinrichting te LEUVEN

Verbouwing van een winkelruimte tot rolstoeltoegankelijk ziekenfondskantoor.

CONTEXT

Het pand ligt in het stadscentrum van Leuven.
Het verbouwde pand betreft een gelijkvloers niveau met een voor het programma erg beperkte oppervlakte van 70 m².
Op de verdiepingen van het gebouw bevinden zich appartementen.

ARCHITECTUUR

De uitstraling van dit ziekenfondsfiliaal moet het niet hebben van schreeuwerige gevelreclame, maar wel van de helderheid van de kantoorinrichting die een verlengstuk naar buiten krijgt via een glazen vitrine en een betonnen meubel.
De nieuwsgierigheid van de voorbijganger wordt gewekt door de verfijnde detaillering en het materiaalgebruik.

Het project heeft een zeer grote transparantie, maar naargelang de noodwendigheid kan men door creatief gebruik te maken van gemotoriseerde gordijnen kleinere ruimtes afbakenen en deze aan het zicht onttrekken.

Bedoeling is in de nabije toekomst de bestaande gevel van een metalen vlies te voorzien dat op een discrete manier het logo bevat. Daarbij wordt de overdekte toegang voorzien van een hek dat ‘s nachts gesloten kan worden.

CIJFERS

vloeroppervlakte ca 70 m²
uitvoering: 2010-2011

KantoorGevelGordijn 1Gordijn 2InkomhalWachtruimtePlan nieuwe toestand (GIF)