nieuwbouw sociaal inbreidingsproject GENK

[X] Keer terug naar andere projecten

nieuwbouw sociaal inbreidingsproject GENK

Wedstrijdproject: Een 15-tal nieuwe sociale huurwoningen in de tuinwijk Zwartberg-Noord
meer info...

CONTEXT

Het perceel is gelegen midden in een zogenaamde tuinwijk of 'cité', nabij de vroegere koolmijn van Zwartberg.

Op de site zijn nu de technische diensten van de bouwmaatschappij gevestigd, er staat ook een voormalig postgebouw: deze gebouwen dienen gesloopt om plaats te maken voor het project.

ARCHITECTUUR

U-vormige bebouwing, waarbij de 2 parallelle vleugels grotendeels het tracé van reeds bestaande wegen volgen.
De korte vleugel van de U sluit een nieuw binnengebied af, dat volledig ingenomen wordt door privé tuinen. Aan de andere zijde begrenst deze vleugel een pleintje dat de verbinding maakt tussen noord- en zuidzijde van het terrein.

De woningen zijn conform de tuinwijkgedachte ontworpen met veel aandacht voor open ruimte en groen. Daartoe zijn er grote raamopeningen gemaakt op welbepaalde plaatsen in de gevels en voor een aantal woningen vides.
De gebruikelijke voortuinstrook ('de oprit') is er niet, dit ten voordele van een grotere achtertuin.

CIJFERS

Opdracht na wedstrijd VMSW, 2007
Fase: voorontwerp

Grondoppervlakte terrein: ca 4200 m²

ImpressiePleinOverzicht 1Overzicht 2LuchtfotoInplanting wedstrijdvoorstelSituatieplanPDFinplanting uitvoeringwoning aan Torenlaanzicht binnengebied 1zicht binnengebied 2zicht binnengebied 3zicht vanaf woningen Torenlaan op binnengebiednieuwe en oude woningen Torenlaanbuitentrapbinnentrapoverdekte inkom woning