deelrenovatie en uitbreiding van woning te BAAL

[X] Keer terug naar woningen

deelrenovatie en uitbreiding van woning te BAAL

Uitbreiding en verbouwing van een vrijstaande gezinswoning

CONTEXT

De oorspronkelijke woning was amper 5 jaar oud.
Uitbreiding van bestaande leefruimte op het gelijkvloers en realisatie van een bureau met terras op de verdieping.

ARCHITECTUUR

De uitbreiding laat zich vanaf de straat zien als een wit geschilderde bakstenen muur in het verlengde van het bestaande volume; de muur omarmt dit volume en vormt er 1 geheel mee. De dakjes zijn plat en de verdieping zit achteruit ten opzichte van de voorgevel; ze is opgetrokken in zink. De verdieping staat visueel los van het bestaande gebouw.
Op deze manier wordt gepoogd het bestaande woonhuis aan te vullen en te verruimen zonder ermee te breken of het te domineren.

CIJFERS

Uitvoering: 1999

AchtergevelZijgevel linksVoorgevelDakterrasBinnenzicht naar straatBestaande toestand