[X] Keer terug naar andere projecten

service & training centre te HAASRODE

Nieuwbouw kantoren en servicehal - wedstrijdproject

CONTEXT

Nieuwe hoofdzetel voor de Benelux van een grote multinational.
De opdrachtgever wenste een transparant gebouw zonder uitgesproken hiërarchie van functies.

Hellend terrein gelegen langs een S-bocht in de weg en langs het tracé van de HST. Door deze ligging zou het gebouw voor geregelde treinreizigers een referentiepunt kunnen worden.

ARCHITECTUUR

Het programma is gespreid over 3 niveau's: de service hall en de met de hall verbonden kantoren en trainingslokalen, gedeeltelijk ingegraven in de helling; het inkom-, tevens bezoekersniveau en een kantoor & kantine voor bezoekers en personeel, met uitzicht op de stad.

Omdat het gebouw ingegraven is, krijgt een bezoeker pas bij het betreden van het terrein een idee van de werkelijke dimensies van het gebouw; vanuit de lobbyruimte wordt deze ervaring nog versterkt: men kijkt als het ware vanop een balkon in de grote hal en in de ruimte onder de inkomhal. De receptieruimte is kruispunt van verschillende gezichtslijnen en routes doorheen het gebouw. Glazen wanden en gaten maken het gebouw inzichtelijk. Door het gebruik van cleane en strakke gevelmaterialen als geëmailleerd staal en glas refereert het naar de HST, een ander high tech-product.

CIJFERS

Wedstrijd op uitnodiging, 2006
Samenwerkingsverband met arch Stefan Boc, arch Styfhals, ir M. Lavreysen en ing E. De Vleeschouwer.

Grondoppervlakte gebouw: ca 2200 m²
Totale vloeroppervlakte: ca 3300 m²

Cam 1Cam 2Cam 3ConcepttekeningBinnenzicht inkomhalPresentatie SEW