[X] Keer terug naar woningen

landhuis te OUD-HEVERLEE

Verbouwing van een villa aan de rand van het bos

CONTEXT

Het huis, een ruime cottage-achtige villa uit de jaren '50 van vorige eeuw, bevond zich in een slechte staat door jarenlange leegstand van grote delen van het gebouw. Bovendien was er in de loop der jaren kriskras bijgebouwd of verbouwd.

Het perceel is een hoekperceel van ca 60 are in een residentiële omgeving, langs een smalle weg met enkel plaatselijk verkeer. Aan de overzijde van de weg ligt een bos.

ARCHITECTUUR

De belangrijkste ingreep bestond erin de oriëntatie van het huis om te keren: de voormalige achterkant (noord) werd tot inkom omgevormd. De woonruimtes konden op die manier alle op het zuiden georiënteerd worden, met zicht op de tuin en het bos aan de overkant van de weg, terwijl voorheen langs deze zijde zich de inrit en ingang tot het domein en de woning bevonden.

CIJFERS

Bebouwde grondoppervlakte: ca 350 m²

Uitvoering: 2000-2001

ZuidgevelBestaande toestandZuidgevelZicht op tuinTraphalMaquetteInkom hallDetail 1Detail 2Detail 3Detail 4Detail 1InkomgevelInterieur 1Interieur 2