[X] Keer terug naar woningen

stadswoning te LEUVEN

Verbouwing van een rijhuis met schrijnwerkatelier tot gezinswoning.

CONTEXT

Bestaande toestand: een volledig bebouwd perceel. Na afbraak van alle bijgebouwen is er ruimte vrij voor een nieuwe uitbreiding en voor een stadstuin, met uitzicht op de als stadsgezicht beschermde omheiningsmuur van een voormalig klooster en hoogstammige bomen in de kloostertuin, nu een rustig buurtparkje.
De achtergevel is zuid georiƫnteerd.

ARCHITECTUUR

Van het vroegere atelier is enkel een deel van de gevels als begrenzing van de tuin en het verhoogd niveau behouden. De bodemafwerking is in hoofdzaak groen. Een tuinstrook vlak achter de woning ligt op het niveau van de binnenvloer en de beide tuinniveau's zijn door een hellend vlak verbonden.
De achtergevel van de nieuwe uitbreiding kan over de volle hoogte en breedte opengeschoven worden en de tuin, tussen 3 hoge muren, wordt dan een extra kamer; een ruime dakoversteek helpt oververhitting beletten.

CIJFERS

Uitvoering: 2004

AchteraanzichtAchteraanzicht voorBinnenzicht naar tuinBuitenzicht uit eethoekVan keuken naar voorPlannen voor renovatiePlannen renovatieDoorsnede renovatie