[X] Keer terug naar woningen

2 rijwoningen te LEUVEN

Verbouwing van 2 rijhuizen tot gezinswoning en appartementen.

CONTEXT

Het perceel ligt langs een drukke straat, er is een bushalte net vóór het huis. Onder meer daarom is besloten om het huis te voorzien van een balansventilatiesysteem waarbij verse lucht aan de tuinzijde wordt binnengehaald en verdeeld. De achterzijde-tuinzijde is zuid georiënteerd.

Bij het concipiëren van dit project waren de wisselende woonsituaties en noden vh gezin op lange termijn belangrijke aandachtspunten, m.a.w. de aanpasbaarheid van het huis.

ARCHITECTUUR

In de plaats van de bestaande bijgebouwen is er een nieuw gebouw gekomen achter de bestaande hoofdgebouwen, op het niveau gelijkvloers en een iets hoger gelegen niveau, ten behoeve van de gezinswoning. De hoofdgebouwen zijn verhoogd langs de tuinzijde, en de 2 pannendaken vervangen door 1 koperen dak. Bestaande houten vloeren zijn vervangen door betonnen daar waar ze woningscheidend zijn.

Het gelijkvloers heeft achteraan ruim beglaasde volumes met een grote dakoversteek om de zomerse zoninval te temperen.

Belangrijk thema is de verhouding oud-nieuw en zoals in vele van onze projecten de aandacht voor de architecturale detaillering.

CIJFERS

Uitvoering: 2005

ContextAchtergevel voorAchtergevel naBinnenzicht met badkamerblokBuitenzicht bureauDakterrasLuifeldetailNachthalDuplexappartementDuplexappartement 2StadstuinTraphalSnedes verbouwing